fredag 9. august 2013

Sy smykkepung/Tutorial jewelry pouch


Her kommer en veiledning til hvordan du syr smykkepung!
Vask og stryk stoffene. Jeg bruk 0,6 cm sømrom. Pungen på bildet er litt større enn den som står i veiledningen. Veiledningen har samme mål som til denne pungen her!


Du trenger:
1 stk ytterside 28 x 28 cm
1 stk innerside 28 x 28 cm
2 stk innerside 25 x 25 cm
2 snorer på 50 -60 cm, prøv deg frem
2 perler

Lag tre maler, gjerne i papp, 1 stk 28 x 28 cm, 1 stk 25 x 25 cm og en rund mal, med diameter 23,5 cm

På de små smykkepungene jeg har sydd, har jeg ikke brukt vatt, eller sydd sirkel i bunnen, se noen av pungene her! Målene på malene er på disse, 20 x 20 cm, 17 x 17 cm og sirkelen har diameter 15 cm. Knapphull: 2 cm inn og lengde på disse 1,5 cm


Sy 2 knappehull på yttersidestoffet, et på hver side. Hullene skal plasseres på midten av de to sidene,
ca 2,5 cm innenfor kanten og være ca 1,3 cm lange.  Lurt å sette en knappenål i enden av hullet før du skjærer. Klipp et lite kryss i innsidestoffet, ca 3 - 3,5 cm  (avhenger om det er tynt eller tykt stoff). i midten av det andre stykket. Legg yttersidestoffet oppå stykket med hull og sy rundt.

Klipp av hjørnene før du vrenger stykket gjennom hullet. Pass på å få hjørnene godt ut! Bruk gjerne en butt blyant eller lignende. Stryk

Den runde malen med diameter 23,5 cm legges oppå et av de små stykkene og tegnes rundt. Ikke klipp ut enda! Klipp et lite kryss midt på stoffet. Legg dette stykket oppå det andre.

Sy en søm ca 0,6 cm innenfor streken.


Klipp langs den tegnede streken og vend stykket gjennom hullet. Rettes ut så godt som mulig. Stryk


Et tips når du skal ha 8 lommer, er å lage en mal i matpapir, som er litt mindre enn sirkelen ferdig sydd. Jeg bruker en diameter på 20,5 cm. Den brettes først dobbelt, deretter brettes den videre til du har 8 "deler". Sett en blyantmerke i enden av hver linje. Legg så papiret midt på sirkelen og tegn av punktene med en merkeblyant.


Om du skal ha på navnelapp, kan det være greit å sy på nå.
På denne pungen har jeg puttet en bit bordvatt mellom sirkelen og kvadratet. Jeg brukte en kopp med diameter 9 cm cm til vatten. Vatten legges midt på kvadratet (festes med knappenål fra yttersiden), mål nøyaktig slik at sirkelen kommer midt på kvadratet.Bruker en kopp med diameter 10 cm til mal, Mål ut midten og tegn rundt. Denne sirkelen sys først.Sy deretter de fire linjene som går fra ytterkant til ytterkant, pass på at de møtes på midten. Fest ekstra godt øverst på hver av de små lommene.Sy en søm tett inntil sirkelen hele veien rundt.Slik lager du løpegang for snorene: Sy på utsiden (eller innsiden) langs hele rundingen. Sy en søm som går 2 cm parallelt utenfor til den forrige sømmen (den som er inntil sirkelen). Knappehullene skal være ca i midten av løpegangen.

Dårlig bilde .. trykkfoten har vel litt feil retning her .. )

Det er kjekt med en slik linjal på symaskinen. Har du ikke det, er det bare å tegne opp med merkeblyant.
Avstanden skal være 2 cm fra sømmen som er sydd rundt sirkelen.

Tre i snorene. Hver snor skal gå helt rundt. Mål ut hvor lange snorer du ønsker og tre i perler. Snorene skal være såpass korte av pungen ikke blir for slaskete/for vid. Perlene kan være litt vanskelige å tre. Jeg bruker ofte en stor nål og dytter de igjennom med.

Jeg blir veldig glad for tilbakemeldinger! Lurer du på noe: send meg en mail! Lykke til! :D

----------------------


Får vel bare avsløre noen tabber. :) På denne pungen som er avbildet, gjorde jeg noen feil som dere kan lære av. Jeg forstørret kvadratet til 32 x 32, uten å forstørre opp sirkelen. Løpegangen ble da for stor, og for at pungen skal rynkes pent skal løpegangen være ca 2 cm.  Jeg sydde en ekstra søm 2 cm fra den ytterste, men da kom de små lommene for langt nede i pungen ..Hadde jeg forstørreret sirkelen  til ca 27,5 hadde det blitt bra. Det er bare å prøve seg frem .. :DLag deg en god helg! :)
post signature

14 kommentarer:

 1. Flott tutorial! Jeg brukte også bordvatt i en sirkel som deg da jeg forstørret mønsteret til en større smykkepung - det gjør den stødig og fin.
  Ha en fin helg :)

  SvarSlett
 2. Takk for at du deler denne med oss :) Veldig fin!

  SvarSlett
 3. Så flott tutorial! Den har jeg vært på jakt etter så denne må jeg prøve. Ser veldig oversiktelig og grei ut! Klem Siri

  SvarSlett
 4. Fin smykkepung du har her, og en veldig grei veiledning , skal nok forsøke meg på denne ved første anledning :) Ha en god helg !

  SvarSlett
 5. wow this is so gorgeous and thankyou for your tutorial and sharing Lisa.xx

  SvarSlett
 6. Super tutorial, Lisa! Lettfattelig og grei forklaring:-)) Denne må jeg prøve! Klem Elin

  SvarSlett
 7. Så fint forklart, og den var kjempesøt !!!

  Janne

  SvarSlett
 8. Hei;)
  Å så snill du er som legger ut sømforklaring;) Den skal jeg prøve en kveld;)
  De smykkeposene er jo så fine;) Kjekt å ha på reise.
  Jeg skal nyte to fridager til før det er tilbake til hverdagen på onsdag;)

  Klem fra Ann-Mari

  SvarSlett
 9. Så koselige poser! Og så kjekt at du deler både forklaringer og tabber;) Det er jo slike feil man lærer av, og det er kjekt at man ikke trenger å gjøre alle erfaringene selv;)

  SvarSlett
 10. Tusen takk for at du deler oppskriften med oss! Dette er noe jeg må prøve :-)
  Tusen takk!
  Ha en fin dag!
  Kelm Nina

  SvarSlett
 11. Du er så utrolig flink til å skrive oversiktelige og flotte oppskrifter, med herlige bilder underveis! :) Et utrolig flott og gjennomført innlegg, som kan være inspirasjon og nytte for mange!! Nydelige poser!

  Cathrin

  SvarSlett
 12. Smykkeposen er fin den, men det er vel Torunn Ree-Pedersen som har designet den for lenge siden.

  SvarSlett
 13. Takk! :) Hun lagde en veiledning hun også. Denne smykkepungen er en del større og har flere rom. :)

  SvarSlett
 14. Veldig fin pung :-) Har sendt deg en mail og håper å høre fra deg snart :-)

  SvarSlett