torsdag 4. desember 2014

Avslutning på glidelås


Her kommer et tips til syglade, om hvordan lage en pen avslutning på glidelåsen. Jeg synes det er mye lettere å bruke for lange glidelåser når jeg syr vesker og punger. Og når de klippes til passende lengde, er det fint å kunne skjule enden. Og for at du lett skal finne begge malene, fest de sammen! :)

Jeg har laget en mal i papp på 9,6 x 13 cm. Det holder til to poser. Der har jeg skrevet hvordan jeg gjør det. Brett inn mot vrangen (langsiden) 1 cm, i hver side. 


Den lille malen lager du på denne måten: Tegn opp to parallelle streker med mellomrom 3,8 cm. Tegn en linje som krysser disse to vinkelrett. Gjør deretter som på tegningen.


Etter at du har brettet 1 cm av stoffet inn mot vrangen i hver langside og presset, legg innbrettene nøyaktig over hverandre. Fest med en knappenål.Legg malen oppå på denne måten. Viktig å ha den korte enden mot åpningen. ;)


Sy på de oppmerkede linjene og klipp ut, litt utenfor sømmen.


Her er posene vrengt over til retten, og presset. Bruk gjerne en butt blyant. Jeg bruker hodet på en stor stoppenål for å rette ut resten av hjørnet. Vær forsiktig, så du ikke lager hull.


Posen tres så langt inn du ønsker på glidelåsen, og sys fast med små, mest mulig usynlige sting. Begynn gjerne å sy mot innsiden først. Jeg synes dette er en fin måte å gjøre det på.  :) Posen er også fin å bruke utvendig, se her.  Bruker du denne fremgangsmåten, er det gøy om du linker til meg. :)

Tusen takk for alle besøk og koselige kommentarer!! :D

Ha en god helg! :)
post signature

8 kommentarer:

 1. Smart ;) Tusen takk for at du deler på dine fantastiske sytips. Tar det med meg til 2015 når sylysten skal tilbake;)

  God natt ;)
  Klem fra Ann-Mari

  SvarSlett
 2. Hi Lisa ,what a great idea,thankyou for sharing with us.xx

  SvarSlett
 3. Takk for tips, dette tar jeg gjerne med meg videre! ��

  SvarSlett
 4. Så smart , er viktig at innsiden blir pen og :)
  Takk for tips .

  SvarSlett
 5. Dette er flott! Takk for at du deler tipsa dine!

  SvarSlett
 6. Takker for tipset :-) Så flott den ble på innsiden da.
  Ønsker deg en fin adventsstund

  SvarSlett
 7. Tusen takk for supert tips! Jeg bruker også å lage noe lignende, men disse er jo mye finere og uten synlige sømmer.

  SvarSlett
 8. Takk for tips og så smart å fest malen sammen med beskrivelsen. Tror jeg må adoptere dette altså :) Ha en trivelig advent vider:)

  SvarSlett