onsdag 4. desember 2019

Fór i kåpe


Min kollega, Anne Berit, ville ha fór i kåpen sin. Ja ja ... det skal vel gå, tenkte jeg ..
Det var ikke så enkelt uten mønster. Prøvde så godt jeg kunne å tegne ermene, så litt etter et ermemønster jeg har, slik at jeg fikk laget litt forskjell foran og bak på ermet. På bildet ser du kanskje at det høyre ermet trekkes noe oppover. Ikke pent, så etter tredje forsøk med å sy fast fòret nederst på ermene for hånd, brettet jeg heller fòret x 2, sydde en kant på maskin og feste det kun i sidesømmen på ermet.


Brettet først nederkanten dobbelt og sydde en søm. Passet på at splitten i kåpen kom nedenfor fóret. Sømmen kom litt for langt ned, slik at den lett kunne sprette opp øverst. 
Da ble det én søm til. 


Deretter danderte jeg fóret så godt det lot seg gjøre på ryggstykket, brettet inn nedenfra og oppover på hver side, deretter rundt ermåpningen og i nakken til slutt,  og festet med knappenåler. Ermdelene er sydd igjen i siden med maskinsøm, brettet inn øverst og festet med håndsøm.


Gøy med noen utfordringer, og Anne Berit ble kjempefornøyd med resultatet 😊


Forstykkene kunne jeg bare glemme å fóre, i og med at den digre kragen og forstykket var et stort stykke. Kåpen er også dobbeltspent, så da skulle det ikke være noe problem å ikke ha fór der.

----------------------------------------------

Ryggen på stuestolene er gode å bruke til modellering av stoff. Bruker de også noen ganger når jeg skal presse ut sømmer. Har sydd nye setetrekk til stolene, da de var veldig slitte, se her.


Ha en god adventstid! :) 
post signature

1 kommentar:

  1. Wow, du er jammen flink! Fin kåpe og sikkert litt greit med for i hvertfall i ermene. Men dette er vanskelig når en ikke spretter opp kåpa så jobben du har gjort må en ta av seg hatten for!

    SvarSlett