mandag 15. juli 2013

Dongeridyr i blått


Jeg måtte sy et dongeridyr i blått også. Disse dongeridyrene er så koselige å lage! Inspirasjonen har jeg fått av Siri, som har bloggen Tolgens. Se det første dongeridyret jeg lagde her.


 Jeg har sydd dyret av en olabukse, og det blomstrete stoffet har vært et putevar. Dette er en veldig fin måte å få brukt stoffrester på. Har brukt et lag tynn volumvliselin i ørene, og en stikning er sydd rundt. I selve kroppen, armene og bena er det brukt fyllvatt. Tror denne vil falle i smak hos en liten tass.. Her er ingen farlige deler og den kan vaskes.Oddemann på 12 år, som er yngst, har snekret denne kassa på sløyden. En krypfredløs ble til en hengefredløs ..
 -----------------------------------------------

Jeg fant på et lite tips når det gjelder å tegne munnen jevnt. Lag en pappmal, som vist nedenfor, med hull der nesa er. Har valgt å tegne en stiplet strek 0,5 cm under nesa. Tegn opp munnen med merkeblyant fra punkt til punkt.
Lag deg en fin dag! :)
post signature

7 kommentarer:

 1. such a happy little charactor,well done Lisa.xx

  SvarSlett
 2. Hallo Lisa
  Einen sehr lustigen Gesellen hast du genäht, er gefällt mir!
  Liebe Grüße von Wilma

  SvarSlett
 3. Den var helt herlig :) Kommer til å gjør stor lykke hos en liten tass !

  SvarSlett
 4. Så utrolig sjarmerende da!! :) De er så fine, disse dyrene..
  Åh, en sånn kasse har jeg også, som snuppa mi laget på sløyden. Den må jeg finne frem og henge opp med blomst i! Så lurt!! :)
  Ha en super sommerkveld videre, Elisabeth. :)
  Klem, Kristin

  SvarSlett
 5. Supert tips:-) Siden jeg syr og syr sånne skapninger kommer jeg til å ta etter. Har forresten ei bok til deg som jeg håper og tror du vil like:-)Takk for trivelig dag også:-) Klem

  SvarSlett
 6. Hei Lisa!
  Takk for koselig besøk på bloggen min :)
  Tips ang smykkepung: I Grete Gulliksen Moe sin bok Vinterlapper og annen vintermoro fins det på side 65 oppskrift på noe hun kaller runde poser, som er fra 21-30 cm i diameter. Disse har lommer som smykkepungene. Da kan du lage smykkepunger så store som du selv vil ha dem.

  Klem Rita

  SvarSlett