søndag 5. oktober 2014

Min ruskepose


Nå har jeg også fått sydd meg en ruskepose! :) Jeg ble inspirert av alle de flotte posene til Berit, og har brukt den supre veiledningen til Blåbærtua, se her. Jeg forstørret mønsteret noe,  på grunn av hjorten. Forstykket: 24 x 45 cm og bakstykke 27,5 x 45 cm.


Posen festes med borrelås til basen. Basen er den delen nåleputa ligger løst oppå. Har sydd antiskli under basen, for hånd.


Et herlig høstvær i dag! :D


Hva er dette .. ?


Jeg sydde en kanal på 1,5 cm øverst ... lot være å sy de siste  6-7 cm. Tredde deretter en strips på 1 cm, inni løpegangen, etter at jeg først hadde laget en buet fasong foran på stripsen, så den ikke så lett hang seg fast i stoffet. Det var lett å sy igjen resten av løpegangen etterpå. Takk for det fine stoffet med dyremotiver, Trine Lise! :)Dotten er helt bajas i epletreet. Her går den løs på nåleputa (uten nåler). Har brukt tørkede (selvfølgelig) brune bønner i nåleputa.


I ruskeværet i går morges, gjorde jeg noe riv ruskende galt, da jeg skulle sy min første ruskepose. :) Men, aldri så galt .. 2 1/2 kg  hvetemel passet perfekt inni!  Så enten blir den pynt i en hylle i kjøkkenet/stua, som oppbevaringsplass for hvetemel, det er jo kjedelig å gå tom for mel .. ellers så brukes den til dørstopper. Takk for det fine stoffet med dyremotiver, Trine Lise! :) Det andre stoffet jeg har brukt er jute, også til fòr.


post signature
Ha en fin høst! :)

9 kommentarer:

 1. Så fin ruskepose du har sydd, og stoffene var stilige. Koselig med oppbevaringsplass til melposen, og den vil pynte fint opp på kjøkkenet. Ja, aldri så galt at det ikke kan nyttes til noe.
  Stoffene dine passet godt ute blant høstfargene, og koselig med pusekatten som vil være med på bildene. :-) Ha en fin ny uke! :-)

  SvarSlett
 2. Hi Lisa ,wow this is gorgeous,love it,well done.xx

  SvarSlett
 3. Så flott ruskeposen din ble! Ergelig med den første hvor mønsteret ble opp ned, men du fant jammen et bruksområdet for den også. :) Artig at du fikk med katten på bildene!
  Så koselig du linket til bloggen min, takk skal du ha. :)

  Ønsker deg en flott høstuke!

  SvarSlett
 4. Kjempeflott ruske-pose!
  Altfor fin til å bli kalla det...forresten:)
  God ny uke:)

  SvarSlett
 5. For en HELT utrolig fin ruskepose du har sydd mamma!! :) Så skjønt med hjorten, og herlige høstfarger! <3 Så flotte bilder du har tatt! :) Så stolt av deg deg! Koselig med Dotten i treet, hehe! :D Du og de ordspillene dine, ler! :) Refererer til "I ruskeværet i går morges, gjorde jeg noe riv ruskende galt,.. " Hehe :D Du er alle tiders! <3 :D
  Stor klem fra en meget stolt datter :D :) Cathrin :)

  SvarSlett
 6. Gratulerer med dagen! Håper du har kost deg med en (eller flere) av de du bryr deg mest om i verden :D du har en herlig datter du kan være stolt over å ha skapt <3

  SvarSlett
 7. Tusen takk for koselige kommentarer på bloggen min!
  Denne ruskeposen ble kjempefin! Også er det utrolig praktisk også.... :)

  SvarSlett