fredag 7. november 2014

Barnekjole med bambi


Dette er den andre barnekjolen jeg syr. Den første kjolen, som jeg sydde sammen med Siri
kommer det bilder av når grenene blir hvite .. 

Jeg fikk en pose med forskjellige trikotstoffer av søte Ida på jobben. Og siden hun har en nydelig liten datter, fikk jeg lyst til å sy en liten gave. Det er ikke bare bare å sy i trikot, i hvert fall ikke med feil nål og vanlig siksak. Jeg kjøpte jerseynåler og fikk noen god tips hos en hyggelig dame i Lillestrøm sysenter. 

Jeg har ikke lagt opp kjolen enda. Håper å få et tips om hvordan jeg skal på penest mulig opplegg på dette trikotstoffet. Jeg har ikke overlockmaskin, men bruker en Janome Easy Jeans 22. Litt kjedelig å legge opp for hånd. Men, det blir kanskje penest?Brunt og rosa er en pen kombinasjon. :) Inni overdelen har jeg brukt et bomullsstoff, som jeg synes passet veldig godt. Og bambi er alltid søtt. :)


Utrolig at petuniaen fortsatt blomstrer i drivhuset. Det har jo vært en del frostnetter nå, og døra på drivhuset har stått åpen noen dager.

-------------------------------

2. desember: Kviet meg lenge for å legge opp kjolen, siden trikot er noe jeg ikke er fortrolig med. Ikke enda i hvert fall .. Men, siden Ida skal få den i morgen, måtte jeg bare. Og som jeg tenkte .. jeg slet i nærmere to timer. Først tråklet jeg opp 1,5 cm rundt. Deretter leste jeg i bruksanvisningen til symaskinen og søkte på nettet. Har fått tips om tvillingnål og å bruke den overlocken som finnes på maskinen min. Overlocken jeg har kunne jeg bare glemme, så jeg prøvde tvillingnål. Tråden snurpet seg flere ganger og tråden røk gang på gang. Jeg kom nesten helt rundt, men da hadde jeg fått nok. Så jeg sydde en vanlig søm med lange sting på resten. Resultatet så ikke akkurat pent ut. Kom på at jeg hadde fått en pose med pyntebånd av Siri. Så da var det å gå opp på det "ryddige" loftet en tur. Hadde først i tankene å prøve et rosa bånd, men brunt ble mye penere, og det sto også i stil til fòret. Kjolen ble noe bølget nederst. Likte det godt etter hvert.  Her kommer et bilde av resultatet:

Kjole med svung .. :)))

Ha en god helg! :)
post signature

10 kommentarer:

 1. Så herlig kjole, og det var virkelig søtt med bambien du har sydd på.! Du lager så mye fint! :-) Jeg tenker både jenta og mora blir gla for kjolen. Jeg har heller ikke overlockmaskin, men jeg kan velge overlocksøm på symaskinen min. Prøvde det i høst da jeg sydde jerseyluer. Det gikk veldig greit. :-)

  SvarSlett
 2. Jättesöt klänning! Du kan ju pröva att sy sicksacksöm på upplägget, testa dig fram på en lapp av tyget. Lycka till!

  SvarSlett
 3. For en flott kjole. Rosa og brunt er bare så utrolig flott!
  Når jeg ser slike kreasjoner kjenner jeg at det hadde vært fint å sydd litt jente tøy, men guttungen vil ikke gå i kjoler....
  Tusen takk for alle de hyggelige kommentarene på bloggen min :)

  SvarSlett
 4. Koselig å komme hjem fra jobb ved å se dette super koselige innlegget når jeg satte meg ned med kveldsmaten :)! Gratulerer så utrolig masse med en såååå nydelig kjole!! Helt enig med Eirin over her, Rosa og brunt er bare så skjønt sammen! Og bambien var prikken over i`en! Bambi gjør seg alltid, så søøøøt! :) Og så søtt prikkete for du har valgt til, og passende knapper :) Hva du ikke får til:) Gøy å se deg sy klær også! :) Søte høstbilder! :) Gleder meg til å se bilder av den andre barnekjolen når grenene blir hvite! :)
  Sov godt! Veldig glad i deg! :)
  Klem fra stolte datter cathrin :)

  SvarSlett
 5. Å den likte jeg;) Klær er utrolig gøy å sy. Men her strekker ikke tiden helt til. Jeg er deltidsstudent og må virkelig prioritere nå en måned før eksamen. Men fredagskveld er egoistkveld og ukas beste?! Her har jeg slumret under saueskinnspelsen, stoppet tråder på en veske som skal i maskinen, rosa strikketøy monteres nå, rødvin i glasset, smågott i skålen... min deilige fredag;)
  God helg til deg;)

  Klem fra Ann-Mari

  SvarSlett
 6. Hallo lisa
  Für das schöne Kleid bekommst du von mir ein "sehr gut"!Ein Schönes Wochenende wünscht dir Wilma

  SvarSlett
 7. Så utrolig søt kjole , brunt og rosa er en herlig kombi.
  Bambien var prikken over ien. Jeg har brukt dobbelnål på slike
  opplegg med godt resultat . prøv deg frem . lykke til.

  SvarSlett
 8. Det var en utrolig søt kjole! Så fint med rosa og brunt, og forstoffet du har brukt er prikken over i'en!

  SvarSlett
 9. Nydelig kjole og kjempesøte stoffer sammen :)

  SvarSlett
 10. Kjempeflott Kjole!!
  Ja..er det ikke herlig at vi kan glede oss over blomster i veksthuset nesten til jul...jeg har lobelia ennå:)
  Tuuuuusen takk for dine gode ord...blir så glad:))

  SvarSlett