torsdag 3. mai 2018

Stor handlebag i markisestoff / Tutorial big shoppingbag


Da jeg var på tur til Leirsund på mandag, fikk jeg dette markisestoffet. Skjønte ikke helt hva jeg skulle bruke det til, men kunne ikke si nei .. Fikk heldigvis en lys idè! Stoffet er kjempesolid og perfekt til for eksempel tunge matvarer. Det var akkurat nok stoff til to bager. Her fylt opp med vattdyner.


Må si jeg ble superfornøyd med disse romslige handlebagene! 💓De skal brukes i stedet for plastposer til lørdagshandlingen. De er sikkert fine til turer også, ja og til mye annet rart.Praktisk å ha både skulderremmer og håndtak, som ble forsterket med en firkant, for å gjøre de mest mulig solide.


Striper på striper.Det er også sydd bunn i bagene. Bagene er raske og enkle å sy, uten fòr og lommer.

Bagene er laget etter eget mønster. Her er fremgangsmåten jeg bruker:

Obs: Markisestoff skal ikke strykes!

Klipp ut 2 stoffstykker på 60 cm i bredden og 58-60 cm i høyden. Jeg bruker sømrom 0,6 - 1 cm. Sy sammen sidene, og bunnen til slutt. Sikk sakk kantene. Klipp ut et kvadrat på 7,5 cm x 7,5 i hvert hjørne. Legg sidesømmen på sømmen i bunnen,  pass på at sømmene treffer hverandre (jeg syr akkurat over skjøten først, for å se om det stemmer, hvis ikke, blir det ikke så mye å ta opp). Sikk sakk kanten. Bruk en butt blyant for eksempel, til å få rettet hjørnene i bunnen mest mulig ut. Brett kanten 3 cm ned, fortsatt på vrangen. Vent med å sy.

Skulderremmer: Klipp ut 2 stykker på 70 cm x 10. legg rette mot rette og sy sammen, bare langsiden. Markisestoffet var ikke bare bare å få rettet, brukte et plastrør med hull i enden, knøt på hyssing, trakk røret tilbake og klarte å lirke stoffet gjennom. Pass på at skjøten er midt under og sy en stikning i hver side. Legg remmene ca 12 cm fra sidekantene, pass på at de legges helt opp under nedbretten. Se fremgangsmåten på bærehåndtakene nedenfor og fest disse også. Sy rundt. Deretter bretter du hankene opp mot kanten setter i en knappenål og syr en firkant fra yttersiden for å forsterke. Jeg syr øverst for å feste først, så jeg kan fjerne knappenålen. Syr frem og tilbake mens jeg syr, ellers kan du jo sy et par ganger.

Bærehåndtak: Klipp ut 2 stykker på 32 cm x 10, legg rette mot rette og sy langsiden. Disse var enkle å rette, bruk en kraftig sikkerhetsnål. Pass på at skjøten er midt under og sy en stikning i hver side. Fest disse på samme måte, og slik at det er ca 7 cm mellom håndtaket på midten.

-------------------

Jeg hadde akkurat nok stoff til å bare feste disse rett på den ferdige nedbretten, så disse håndtakene er før søm 26 x 10 cm,  Det så ut som dette ble solid nok.

Sett fra vrangsiden

Er det noe som er uklart, er det bare å spørre. :) 
Bruker du veiledningen, hadde det vært veldig gøy og sett bilder. :)

-------

Nå er bagene testet: Vanligvis bruker vi 5-6 plastposer til lørdagshandlinga. 
Det holdt med disse to bagene! 😀😍

Lag deg en god dag! :)
post signature

3 kommentarer:

  1. Det var knallfine handlenett! Og solide ! Veldig kjekke til storhandel!

    SvarSlett
  2. Hi Lisa i think these bags are a great idea and both these are lovely,well done my friend xx

    SvarSlett