
I dag var jeg så heldig å få være med på brødkurs på Sollia.
Det var et veldig lærerikt og hyggelig kurs! 💗
Kjempegodt brød! Synes chiafrø på er spesielt godt på.
Deltakerne fikk litt ferdig surdeigsstarter, så alle fikk blandet til en deig og tatt med hjem. Brødet på bildet ble stekt etter å ha stått noen timer i kjøleskapet. Alle fikk med et brød hjem. Kurset var veldig fint lagt opp. Vi fikk blitt med på alle prosessene.

Det var spennende å følge med på stekingen. Det må brukes damp. Om ikke ovnen din har damp kan en for eksempel bruke en sprayflaske med vann eller isbiter.

Godt med kaffe og banankake. Restene av surdeigen er fin å bruke i kaken.
Bakeriet ligger på Solvang.

Bakermester Miro kommer fra Belgia. Utrolig hva han har fått til, bare 24 år gammel! Veldig flink til å snakke norsk er han også.


Fant en fin og diger bakebolle (Tupperware) på Finn 😍
Det fulgte med lokk til og med. Her har jeg blandet mel og lunkent vann. Blandingen skal stå i ca 15 - 30 minutter = autolyse, deretter blandes surdeigsstarteren og salt i. Deigen knas godt. Deretter skal den strekkes og brettes en gang hver halvtime, 3 ganger. Deigen skal så heves i romtemperatur i ca 6 - 10 timer, før den formes og settes i kjøleskapet 6 - 14 timer. Og endelig kan det stekes!

Surdeigsstarteren jeg lagde. Den bør mates i 2 - 3 uker før den er klar til bruk.

Vi fikk bake ut en pizzadeig hver og fylle med det vi ønsket.

Fin og luftig. Det smakte!
Har også lagt ut nytt innlegg, datert 18. oktober, om du vil se.
Ha en god dag! :)
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar