fredag 28. februar 2014

Teppe med stjerner under arbeid ..Her ser dere veggteppet jeg holder på med. Fordi jeg bruker sømrom 0,6 cm, i stedet for 0,7 cm, som det står i mønsteret, måtte jeg ta opp 3 blokker med småruter (16 i hver blokk). Var ikke helt fornøyd da .. men, 1 mm  her og 1 mm der blir mye, når det er så små ruter. Forandret malen fra 4 cm til 3,9 cm. Ja ja .. en lærer av sine feil. Blant annet at det er lurt å sy sammen en stjerneblokk først, for å se om målene stemmer.

En av kattene våre, Dotten, kommer alltid og holder meg med selskap når jeg syr. Kjempekoselig! :)


Her ser dere førsteutkastet .. (beklager litt dårlige bilder)


Mannen min syntes det ble altfor rotete med rødt "over alt" og foreslo denne løsningen. Det er jo viktig at han liker teppet også, i og med at det skal henge på soverommet vårt. 
Synes denne løsningen ble mye roligere, og finere også, tror jeg .. Vi har en gråfarge som heter morgendis på soverommet. Har tenkt at rammen rundt bildet skal være i en litt mørk grå farge .. 


Nå har jeg endelig knekt koden for hvordan jeg får sømmene til å stemme, stort sett med en gang, når jeg syr sammen firkanter. Jeg legger skjøt mot skjøt, og setter knappenålen 1 - 2 mm etter skjøten.  Det er SÅ godt å slippe å ta opp og ta opp, når skjøtene ikke treffer hverandre. Og skjøter som ikke treffer hverandre, er ikke mye pent.


Sømrommene stryker jeg fra hverandre, liker det best. 
Mønsteret har jeg funnet i boken "Lapper stort og smått" av Lise Bergene.

Ha en god helg! :)
post signature

12 kommentarer:

 1. such gorgeous blocks Lisa,well done and love your pussy cat.xx

  SvarSlett
 2. Det blir kjempefint :) jeg skal prøve det tipset med knappenåler og håpe på at det går bedre å sy sammen da ! Klart den søte pusen må prøvesitte/ligge på arbeidet he-he-he :)

  SvarSlett
 3. Det blir flott, kjekt at mannen hjelper litt til også.:-)

  SvarSlett
 4. Er enig med mannen din, det vart veldig fint å samle det røde slik:) Kjekt når dei har ei meining mannfolka også;) Var veldig kjent med pusen som vil vere med.....min pus kjem og legg seg ved sidan av symaskina når eg syr:)

  SvarSlett
 5. Nå blir det fint på soverommet deres! Mannen din har god smak, og stjernene blir flotte!

  SvarSlett
 6. Så fint det blir! Ja ser mange har katter med seg da dem syr:)

  SvarSlett
 7. Mannen din har god smak! Fint med røde stjerner som noen blikkfang! Men jammen ser det ut som du bruker små biter! Puslearbeid! Fint blir det i alle fall!

  SvarSlett
 8. Koselig veggteppe du er i gang med, Lise Bergene har mange flotte mønster :-)
  Lykke til med fortsettelsen.
  Klem

  SvarSlett
 9. Så koselig og fint teppe du holder på å lage!

  SvarSlett
 10. Veldig flott teppe du holder på med. Kjedelig når sømmene ikke stemmer og en må rekke opp, men godt du fant en god løsning på problemet. Teppet blir kjempefint! :-)

  SvarSlett
 11. Flott blokk, dette teppet kommer til å bli kjempefint! Nydelig katt!

  SvarSlett