tirsdag 29. juli 2014

Drivhuset mitt


Jeg har ønsket meg et drivhus i mange år, og nå er jeg den heldige eier av dette! :D
Papprør på 80 cm, er gravd ned i bakken, og fylt med sement i hvert hjørne. Da tomten vår stort sett er alt annet enn flat, ble det en del ekstra jobb. Jeg har laget en egen side med hvordan dette drivhuset ble satt opp. Her kan du få noen tips hvis du skal ha drivhus, se her.


Gulvet er laget av solide impregnerte materialer. De grønne stolene passet perfekt. Puta har jeg kjøpt i en bruktbutikk, får se om jeg finner en til. I den store kurven har jeg slangeagurk og solsikke. Vi har høstet flere slangeagurker allerede (hadde et lite drivhus i plast tidligere). Det er så koselig å høste grønnsaker en har sådd selv.


En canna pynter opp i hjørnet. Det er en plante som jeg tror kommer til å stortrives her.


Drivhuset er laget av aluminiumsprofiler, og har 4 lufteluker. Har brukt polykarbonatplater på 6 mm. De er slagfaste og tåler en støyt. I stedet for et par trappetrinn, ble det laget en solid rampe. Praktisk til bruk av sekketralle, ved frakting av tunge potter.


Et smykke i hagen .. :)


En liten hylle er satt opp på den ene langsiden.
 Drivhuset er bestilt fra Hobbyväxthus i Sverige.
Lengden på drivhuset er 3,20 m, bredden er 1,95 m og høyde 2,13 m.


Her er gutta som sto på i mange timer og satt opp drivehuset, til langt på natt. Det var en mye større jobb enn jeg hadde trodd. Foran står brødrene mine, Torbjørn (til venstre) og Ragnvald. I bakgrunnen står mannen min, Oddvar.


Det gikk greit å løfte drivhuset på plass, før taket var montert. Best at en person løfter i hvert hjørne.Odin (15 år) og Odd (13 år) hjalp også til ..Gutta målte, sagde og la hele gulvet, med god veiledning av mannen min.  Flinke gutter! :)

Ha en god dag! :)
post signature

9 kommentarer:

 1. Ett härligt växthus du har, det kommer du att få mycke glädje av.Tänk att få gosa sig där tidigt på våren när det för kallt att sitta ute.

  SvarSlett
 2. Kjempefint drivhus kjære storesøster. Du kommer til å få mye glede av det. :-) Klem

  SvarSlett
 3. Gratulerer, jeg kan underskrive på at et drivhus er kjekt å ha. En investering jeg vil anbefale deg er å kjøpe automatisk vanningsanlegg, jeg har ikke angret ett sekund! Lykke til! her hos meg vokser agurk, tomat, paprika, div.krydderurter, blomster og et sitrontre.

  SvarSlett
 4. Et utrolig skjønt og underbart drivhus! Kjempe koselige bilder, og med et så fint parkett gulv også a gitt - blir som en super koselig blomsterhytte!! :) Drivhus er så sjarmerende, skulle gjerne sovet inne i et drivhus hver natt! :) Tror det hadde vært sunt for kropp og sinn for de fleste mennesker! :D :)

  SvarSlett
 5. Så flott drivhus ! Tenk å gå dit og bare hente inn de deligste ferske og friske grønnsaker. Heldige du :)

  SvarSlett
 6. Flott og smart med rampe i stede for trapp.. vi har et makent bare mindre og herrejemini for er jobb å få sammen dette!! Vi måtte hanke inn hjelp for min tålmod tok slutt halvegs i prosjektet. :)

  SvarSlett
 7. Så flott at du har fått deg drivhus for skjønner jo at du er glad i hagen og planter. Du får ta med deg litt håndsøm inn dit og sitte og kose deg og nyte det grønne. Fortsatt god sommer :-) Klem

  SvarSlett
 8. Gratulerer!
  Så herlig å få seg veksthus...jeg hadde den samme drømmen i mange år...fikk mitt for 2-3 år siden..og det er bare toppen!
  Flott med skikkelig gulv og et solid veksthus:))

  SvarSlett
 9. Gratulerer :-)
  Så flott gulv, og smart med rampe!

  SvarSlett